DAN's Univers+Art
Dan's Art (Duonisme)
DAN's Art (darkfield)
DAN's Art (recent)
DAN's Art (Barbados)
DAN's Art (Crete)
DAN's Art (Spain)
DAN's Art (Holland)
DAN's Art (early)
DAN's Biografie
Contact
Juridical Terms
DAN-artist universe

Dan's Art (Duonisme)

Duonistisch Realisme.

Mijn schilderijen zijn doorgaans figuratief (realistisch). Maar, ik plaats ze daarom onder de noemer duonististisch realisme. Toch verdient dat enige toelichting, want het woord "duonistisch" is nieuw in de kunstwereld.

Het woord 'dualisme' is wel bekend. Dit wordt gebruikt in de politiek wanneer besluitvorming afhanjkelijk van de omstandigheden tweeledig praktische gevolgen heeft. Maar het woord "dualisme" komt eigelijk uit de natuurkunde, namelijk omdat licht zowel deeltje als golf is. In de wereld van zeer kleine deeltjes, oftewel de kwantumwereld, is dat het "dualisme" waarmee het zichtbare wereldbeeld bepaald aan ons wordt voorgesteld.

Maar een "duonistisch" wereldbeeld gaat "dieper" dan de kwantumwereld. Het gaat uit van een verfijning van kwantumdeeltjes. Degelijke extreem kleine deeltjes (sub-kwantum) heb ik 'duo-bits' genoemd en zijn meer te beschouwen als krachtdeeltjes voor kwantum-informatie. Ze hebben een plaats in mijn nieuwe Hologram Heelal Model, de Hologram Carrousel. In dat model is kwantumzwaartekracht niet fundamenteel. Want er doet extra zwaartekracht mee om het werldbeeld naast "dualisme" te bepalen in de vorm van "donkere materie kracht'. Daarvan stel, en bewijs ik, dat die uit het domein onder de Planckgrens komt. Ik heb die grens vervangen door een "Hologram Tensor". Daardoor wordt het bestaande Big Bang een onderdeel van de Hologram Carrousel, of ook wel RHTU genoemd (Roterend Torus Hologram Universum). Met andere woorden: "Duonistisch Realisme" gaat over een dieper realisme en leidt tot het ontbreken van een oorsprong van het heelal. dat betekent: De Big Bang bestaat niet !!

Vandaar dat 'Duonisme' de combinatie is van 'dualisme (licht is golf en deeltje tegelijk) en hologram dynamica (extra "donkere materie kracht' doet mee als "duo-mechanisme"). Dit maakt veel van mijn schilderijen doorgaans figuratief (realistisch), ook al lijkt er soms sprake van "een soort abstractie". Toch is dat wat ik "dieper realisme" noem! Om die diepere wereld van verfijning nog eens rechtstreeks te laten zien heb ik daar een collectie schilderijen van gemaakt.

 123  456

1-Sub Quantum World (not available anymore; in private collection)
2-Sub Quantum Dynamics (not available anymore; in private collection)
3-Small and Large Blackhole
4-Dark Energy Space
5-Recalculating Dark Matter
6-Happy Dark Matter World.